Независимо от икономическата обстановка и всички други странични обстоятелства, професията на готвача винаги ще си остане търсена. Каквото и да си говорим, умения за приготвяне на храна, най-малкото с цел оцеляване, винаги ще се тачат. А ако надхвърлим чистата природна необходимост от просъществуването на човешкия вид, смятам всички ще се съгласите с мен, че качествата на един наистина добър готвач в изискан ресторант са винаги уважавани и добре възнаградени.

Ако сте приели работата на готвача да бъде ваше професионално поприще или просто искате да подобрите кулинарните си умения, ние ви предлагаме курс за придобиване на професията „Готвач“, по време на който ще научите:

§ Основните видове хранителни продукти и характерното за всяка от тях

§ Как да познавате и избирате най-добрите продукти за ястията, които приготвяте

§ Техники за съхранение на продуктите

§ Основни умения при рязане, транжиране, обезкостяване, фламбиране

§ Начин за предварителна подготовка, преработка и третиране на продуктите

§ Технология на приготвяне на различните ястия

§ Тънкостите при топлинната обработка на продукти

§ Как да приготвяте ястия с преобладаваща топлинна обработка, пържене, варене, печене или задушаване

§ Как да приготвяте десерти

§ Как да заменяте различните продукти в ястията, които приготвяте

§ Как да приготвяте някои традиционния ястия от най-популярните кухни – италианска, френска, китайска, българска и др.

Курсът дава и допълнителни знания относно теми, свързани пряко с работата на един добър готвач:

§ Основи на ресторантьорството

§ Организация на процесите на работа в кухнята, кухненско обзавеждане, посуда и др.

§ Безопасна работа с кухненско оборудване

§ Хигиенни правила и норми

Обучението е свързано с покриването на минимален хорариум от часове от програма за обучение, съгласувана с Министерството на образованието и науката. Ние се стремим да сме в ползва и облекчение на нашите курсисти. Затова времето за обучение е гъвкаво и може да бъде съобразено съгласно другите ви ангажименти.

Ние подхождаме с разбираме и ще адаптираме обучението в унисон с вашите възможности, бързина на напредък и най-вече желание. Защото ние в нашия учебен център споделяме философията, че успява да се научи само онзи, който го иска истински.

Уникалното по време на нашия курс е, че ястията, които приготвяте докато се учите, ще бъдат поднасяни в истински ресторанти на истински клиенти, а вие ще можете да се убедите от първа ръка каква е „оценката“ за труда ви от най-важният коректив – клиентът.

Позволете ни да ви запалим с магията на готвенето. Ние сме уверени, че след това ще споделите със семейство и приятели на какво сме ви научили по най-добрия начин.