Курсове за мотокар и електрокар

Често в българските промишлени предприятия извършването на повече от една дейност от един човек не е изолиран случай, а по-скоро установена практика. Много служители – монтьори, заварчици, електроженисти, шлосери и др., независимо от другите си задължения изпълняват и дейностите на мотокаристи. Макар на тази професия в общия случай да се гледа като на нещо допълнително, тя е много отговорна и крие в себе си много рискове както за водача, така и за околните. Тези допълнителни отговорности носят със себе си и съответните облаги, като например по-голямо възнаграждение, допълнителен отпуск и др. Ако искате и вие да се възползвате от това и да станете по-конкурентни на пазара на труда, то ние имаме решение за вас.

Нашият учебен център организира курсове за обучение на мотокаристи за управление и работа с мотокари. Програмата за обучение е съгласувана и одобрена от Министерството на образованието и отговаря на всички приложими нормативни изисквания. Притежаваме целия набор от изисквани от закона лицензии и одобрения за извършването на учебна дейност и сме вписани в съответните регистри. След успешното приключване на обучението курсистите получават свидетелство за правоспособност. Съгласно наредбата всички мотокаристи трябва да носят със себе си свидетелството по време на работа.
За да се запишете за нашия курс за мотокаристи, следва предварително да подготвите следните документи – копие от диплом за завършено минимум основно образование, копие на личната ви карта, копие от свидетелство за правоуправление (шофьорска книжка), медицинско свидетелство, 2 снимки паспортен формат и заявление за записване.

Продължителността на обучението освен от нашата одобрена програма се влияе и от индивидуалните способности и желания на курсистите. Теоретичната част на обучението се провежда в офиса на учебния ни център, а практическите занимания са на тренировъчната ни площадка. Има опция за провеждане на практически занятия и на място при вас и вашата организация. Графикът е съобразен със служебните ви задължения.
Можем да ви предложим обучение както на наш тренировъчен мотокар, така и на машината, която вие ще управлявате след преминаването на курса. Курсът ни включва следните основни теми – запознаване с устройството на мотокарите, популярни модели мотокари (предимства и недостатъци), основни движения и маневри, рискове, избягване и начини за реакция при аварийни ситуации по време на работа, мерки за безопасност, съображения относно заобикалящата работна среда, нормативни изисквания при работата с мотокари и др.

Можете да разчитате на коректното ни отношение и на професионализъм от страна нашите преподаватели. С готовност ще ви предадем дългогодишния си опит в работата с мотокари и други повдигащи машини и съоръжения. С нашия учебен център вие правите първата си крача по пътя на развитието и успеха.